D A N C E   C O M P A N Y

 

DELTIDSHJÄLTEN


Under hösten 2016 börjar arbetet med

en helt ny föreställning!


Deltidshjälten är ett projekt där vi leker med schablonbilden av superhjältar och utmanar alla, oavsett kön, etnicitet och funktionsvariationer, att börja leta efter sina inre superkrafter.

Kanske kan vi alla vara deltidshjältar när det behövs?

 

Tillsammans med förskolebarn i Farsta, elever på Jorielskolan och lågstadiebarn i Nordmaling kommer vi dansa, fundera och skapa material till föreställningen. Repetitioner kommer att ske på Tegelscenen i Stockholm och i residens i Nordmaling och Bjurholm.

Föreställningen möjliggörs genom kulturstöd från Stockholms läns landsting, Stockholm stad och Dans i Västerbotten.

 

På denna sida kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer härnäst!

SEPTEMBER

Vårt schema har varit att på förmiddagarna hålla workshops och på eftermiddagarna skapa och repetera utifrån den inspiration vi fått under dagen.

Under hela perioden har vi hållit till på vår hemmascen "Tegelscenen" i Hökarängen.

Under september månad har vi hunnit möta 500 förskolebarn i Farsta! Vi har dansat om superkrafter, pratat om vad en superkraft egentligen är, vad superhjältar gör i vardagen och vilka känslor en superhjälte kan ha. De har också fått rita sina egna superhjältebilder. Vi har fått många fina och inspirerande tankar och rörelser från barnen!

En av dessa dagar hade vi nöjet att spendera tillsammans med vår nyaste sammarbetspartner Linnea Johansson. Hon kommer utifrån barnens tankar och idéer skapa bilder på superhjältar i olika vardagssituationer, situationer som den stereotypa superhjälten sällan porträtteras i.  Bilderna kommer sedan att sammanställas till ett interaktivt ritblock som barnen tillslut kommer få ta del av.


Läs mer om Linnea Johansson här!

NOVEMBER

Även denna månad har vi träffat barn på förmiddagarna och skapat på eftermiddagarna.

Rekvisitan testas, det spånas runt kostymen och sakta men säkert börjar föreställningen växa fram...

Tack vare stöd från Dans i Västerbotten fortsätter skapandet av Deltidshjälten i Nordmaling och Bjurholm. Vid november månads  slut kommer vi ha träffat ytterligare 100 barn. Dessa barn har fått hitta på egna ljud till sina superhjältar som vi spelat in för att bland annat använda som inspiration för komponisten vi ska samarbeta med.

DECEMBER

Vi har nu även nöjet att välkomna Moa Thuresson in i processen. Moa har tidigare sytt scenkostymen till vår föreställning "Drömmer jag?" och har sedan dess alltid varit vårt förstahandsval. När vi insåg att kostym-drömmarna var större än utbudet i affärerna så kopplades hon in och ska nu skapa delar av scenkostymen och rekvisitan även till "Deltidshjälten".


Nu är vi tillbaka i Stockholm igen och spenderar dagarna på vår hemmascen "Tegelscenen". Allt material vi skapade och alla idéer vi testade i Västerbotten ska vi nu fram till jul försöka koka ner till en färdig föreställning.

JANUARI

Under hela vår process runt Deltidshjälten har vi arbetat parallellt med Gustaf Nygren som skapat musiken till föreställningen. Han har bland annat fått lista ut hur ett snor-nät kan låta och vilket reverb som passar bäst för en nysning. Dessa klurigheter har han klarat galant och vi är otroligt nöjda med resultatet. Lyssna på Gustafs andra projekt här!

Nu i Januari fick Deltidshjälten möta publik för första gången! De 500 femåringarna vi träffade i Farsta i höstas fick se valda delar ur föreställningen och de 100 lågstadieeleverna vi träffade i Västerbotten fick se föreställningen i sin helhet. Visningarna var otroligt givande för oss och vi är väldigt stolta över den färdiga föreställningen!

Deltidshjälten är nu i stort sett färdig för premiären i Mars och vi är väldigt ivriga över att få åka ut och spela föreställningen. Vi har redan några bokningar klara i 2017 men det finns också lite luckor som vi mer än gärna fyller upp om intresse finns. Om så är fallet - hör av er här!

Vi vill avsluta med att tacka Stockholm Stad, Kulturförvaltningen SLL och Dans i Västerbotten för allt stöd vi fått. Tack vare detta har vi haft vår smidigaste skapandeprocess någonsin.

På återseende!